top of page
shutterstock_496405075.jpg
kevin-bhagat-1148999-unsplash.jpg

Principalele funcții

în fashion e-commerce

În ultimii ani, tehnologia a schimbat moda. La fel ca în multe alte domenii, tehnologia revoluționează procesele, dezvoltând noi modalități de a oferi o experiență de cumpărare online rapidă și personalizată. Am rugat utilizatorii să aleagă funcții pe care le consideră importante atunci când achiziționează haine, încălțăminte sau accesorii online. Iată un rezumat al celor mai populare 6 opțiuni.

shutterstock_260085929.jpg
shutterstock_787054072.jpg

Ce am întrebat utilizatorii:

"Pe care din următoarele caracteristici le consideri importante atunci când cumperi articole de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii online?"

Căutare folosind imagini

Evaluări și recenzii

Tabel cu mărimi recomandate

Wishlist și notificări despre reduceri

Căutare după brandul preferat

Căutare după material

Articole despre tendințele în modă

Aplicație pe mobil

Inspirație pentru crearea de outfit-uri

Video-uri despre produs

Ofertă automată pentru produse similare

Filtru pentru modă sustenabilă

Chatbot pentru comunicarea cu magazinul

1. Recenzii și evaluări pentru produse

Este destul de evident că recenziile sunt în topul celor mai necesare funcții pe un website - oamenii au încredere în experiența altora mai mult decât în reclame. Marile magazine precum Alibaba sau Amazon au deja posibilitatea de a lăsa o recenzie după cumpărare pentru o lungă perioadă de timp, în timp ce alți retaileri de modă - precum Zalando - au implementat această funcție recent. De curând, pe GLAMI am decis să lansăm această opțiune pentru utilizatorii noștri.

"Atunci când comanzi articole de modă online, citești recenziile și evaluările de la alte persoane pe magazinul online?"

shutterstock_564169753.jpg

Oamenii scriu recenzii pozitive de 25 de ori mai frecvent decât le scriu pe cele negative!

40% dintre români au scris recenzii, în marea majoritate, pozitive. Cu toate acestea, 44% au afirmat că nu au scris nicio recenzie în ultimele trei luni.

"Ai putea afirma că în ultimele 3 luni, recenziile pe care le-ai scris au fost:"

2. Căutarea folosind imagini

Petrecem din ce în ce mai mult timp pe smartphone-urile noastre cu camere foto extraordinare. Nu ar trebui să ne surprindă faptul că ocazia de a folosi o fotografie pentru a căuta ceva ce ne place și de a obține imediat rezultatele este una foarte interesantă.

 

Procesul dureros de căutare a brandului și de a înțelege ce croială are articolul respectiv devine un lucru din trecut, deoarece companiile continuă să investească în mecanisme de căutare vizuală. Alături de giganții tehnologici precum Amazon, Alibaba și Google, magazine online de modă precum ASOS, Nordstrom și chiar motorul de căutare GLAMI au implementat deja o astfel de caracteristică pentru clienții lor. Avantajele pentru utilizatori sunt că pot găsi mai ușor și mai repede exact ce caută, acest lucru generând, totodată, o rată de conversie mai mare pentru magazinele online.

Visual Search SK (1).png
visual search01.png
6 (1).png
fit_vis_5-blog-full.jpg
15592850042001153288.jpg

3. Tabelul cu 

mărimi recomandate

Cea mai mare teamă de a face cumpărături online pentru articole de modă este alegerea unei mărimi nepotrivite. O opțiune simplă ca un tabel cu mărimile recomandate poate face alegerea mai ușoară.

 

Există câteva moduri de a ajuta utilizatorii cu alegerea mărimii. Magazinele pun la dispoziție întrebări suplimentare cu privire la măsurători, tipul de siluetă și ce dimensiuni sunt preferate - potrivite pe corp sau supradimensionate.

 

Există însă o problemă - unii oameni nu știu exact ce mărime poartă sau nu se pot măsura bine. Retailerii au găsit o soluție: își compară mărimile articolelor comercializate cu mărimile brandurilor celebre, precum Nike pentru încălțăminte sau Levi’s pentru blugi. În acest fel, clienții pot alege dimensiunea potrivită, uitându-se la dimensiunea articolului cumpărat deja, care li se potrivește bine. Această tehnologie este folosită, de exemplu, prin soluția virtuală de probă Virtusize, care este implementată de retailerul britanic ASOS.

4. Wishlist și notificări despre reduceri la anumite produse

În zilele noastre, tindem să încercăm să organizăm toate activitățile online, inclusiv cumpărăturile. În același timp, nu ne place să cumpărăm articole fără niciun discount. Trăim în era vânzărilor și reducerilor pe tot parcursul anului. De aceea, lista de dorințe cu notificări de reducere este atât de solicitată - permite personalizarea și restrângerea alegerii în timp ce urmărim reducerile. Această funcție este implementată de numeroase magazine, cum ar fi retailerul european Zalando, precum și de GLAMI.

24%  dintre respondenți amână cumpărăturile pentru campaniile mari de reduceri (de exemplu, Black Friday)

Screen Shot 2020-01-30 at 11.02.43 AM.pn
www.glami.cz_uzivatel_natalia-romanova-3
Screenshot_20200128-115301_GLAMI.jpg

5. Căutare după brandul preferat, setat în cont

În fiecare an, noi magazine online își fac apariția pe piață. În prezent, clienții sunt copleșiți de opțiunile multiple, așa că apreciază când pot filtra după brandurile preferate. Acest lucru este valabil mai ales dacă vorbim de retaileri cu o varietate de mărci.

 

Funcția de filtrare și salvare este implementată destul de bine în proiectul european second-hand Vinted - brandurile nedorite pot fi excluse din rezultatele căutării, iar cele preferate pot fi adăugate în listă. Am găsit această opțiune și pe website-ul retailerului de modă Answear, care operează în Europa Centrală și de Est. Cu toate acestea, majoritatea magazinelor nu includ încă această funcție.

42bd60b9206e3dc8e9c23079f68965ab_fitted_

6. Căutare după material

www.zalando.cz_get-the-look-zeny_(iPhone
Screen Shot 2020-01-28 at 5.26.22 PM.png
Screenshot_20200128-174322_Chrome.jpg

Moda sustenabilă și piesele vestimentare durabile merg împotriva curentului fast fashion. Calitatea materialelor devine un factor din ce în ce mai important când achiziționăm articole de modă, influențând, de multe ori, decizia de cumpărare. Putem observa că din ce în mai mulți consumatori caută haine din bumbac, lână, cașmir, mătase, in sau materiale eco.

 

Există numeroare resurse online care nu doar includ opțiunea de a căuta materialul dorit și de a afișa produsele din acel material, ci oferă și informații despre materialul în sine - cum este produs, ce caracteristici are, cum se îngrijește sau ce caracteristici sustenabile prezintă. O astfel de funcție poate fi găsită, de exemplu, pe "piața de desfacere online sustenabilă" WEECOS sau chiar și pe GLAMI, în Ghidul materialelor.

87% dintre respondenți sunt interesați să afle mai multe despre materiale

Ce vor utilizatorii ca inspirație?

Majoritatea preferă colecțiile create pe un anumit subiect, în loc de articole despre modă. 

"Ce folosești ca sursă de inspirație pe website-urile magazinelor de modă? Te rugăm să alegi un singur răspuns."

shutterstock_737856142.jpg
bottom of page