top of page

Designeri locali

și branduri populare în 2019

Interesul pentru produse de modă realizate de designeri locali este foarte mare. Cu toate acestea, consumatorii nu știu unde le pot găsi.

Cel mai mare obstacol în achiziționarea de branduri românești este lipsa de informații privind disponibilitatea produselor

91%

dintre respondenți vor să cumpere piese vestimentare realizate în România

Aproape jumătate dintre repondenți înțeleg "slow fashion" ca moda produsă cu accent pe meșteșug, calitatea materialelor și factorul uman.

62%

însă

nu știu care sunt magazinele de unde pot cumpăra astfel de produse

glami page 2 photo3.jpg

79% sunt interesați să afle mai multe despre povestea din spatele brandului (procesul de creație, care îi sunt caracteristicile etc.)

shutterstock_532222663.jpg

88% consideră că articolele de modă realizate în România sunt de o calitate superioară față de cele realizate în Asia

Moda sport este foarte populară în România și este purtată și înafara activităților sportive

80%

dintre români poartă articole sport pe lângă activitățile sportive

78%

preferă astfel de articole pentru confort

24%

consideră că un astfel de outfit arată bine și în alte ocazii

Tendințe în moda românească

shutterstock_1144209191.jpg

- Sneakermania

Pantofii sport nu sunt doar pentru activități sportive, ci și pentru birou, petreceri sau ocazii festive. Rochia înflorată, în combinație cu o pereche de pantofi sport, este o sursă tipică de inspirație de modă pe rețelele de socializare. Și în 2019, pantofii sport au fost foarte populari. Chunky sneakers au fost și încă sunt în tendințele actuale.

Pantofii sport 'fashion', precum modelele Triple S de la Balenciaga sau Thunder de la Prada, au fost în vogă în 2019. Alte tendințe importante au fost sneakers-ii clasici (New Balance 576 sau Reebok Revenge) sau colaborările de brand (Rick Owens + Veja, Khaite + adidas Originals).

Sneakers, de la purtatul pe stradă până la articole de lux

Pantofii sport sunt cea mai bine vândută subcategorie de încălțăminte, cu 10% din venituri

monikamaresova_19_11_2018_17_5_0_868.jpg
simonakrainova_19_11_2018_17_5_3_642.jpg
monikamaresova_19_11_2018_17_3_50_455.jp

Nike și adidas sunt cele mai populare branduri pe GLAMI

Sursă: Cele mai căutate branduri pe GLAMI în 2019

Sustenabilitatea este un subiect explorat de cele mai căutate branduri pe GLAMI anul trecut, Nike și adidas. Durabilitatea și producția etică au devenit acum o problemă inevitabilă pentru industria modei. Brandurile sunt obligate să se adapteze la această tendință și să-și minimalizeze amprenta ecologică pentru a-și păstra popularitatea pe termen lung.

Echipa Nike colaborează cu Climate Impact Lab pentru a produce produse de calitate, fără a afecta mediul înconjurător. Brandul folosește materiale precum bumbacul organic, poliesterul reciclat sau "flyleather", un tip de piele artificială cu impact ecologic redus.

Brandul adidas este cunoscut pentru activitatea sa sustenabilă. Pe lângă colaborările cu grupul Parley for the Oceans sau Stella McCartney, adidas folosește materiale inovative reciclabile în crearea de modele noi. Eliminarea plasticului și protecția oceanelor sunt două dintre prioritățile brandului.

bottom of page